Miss Fisher (jucată de Essie Davis) este eroina, serialului australian Miss Fisher’s Murder Mysteries, care dezvăluie misterele crimelor din Melbourne, în anii 20.

Să nu vă gândiți că este colega lui Miss Marple, din Australia. 🙂 Phryne Fisher este sexy, vibrantă și cheeky. A călătorit în toată lumea și a luat obiceiurile “șocante” (nu în ultimul rând purtarea pantalonilor 🙂 ); este necăsătorită; văzută în compania multor bărbați, are au pistol auriu în poșetă și un cuțit în jartieră. Are mintea ageră, inimă caldă și cel mai precis bob “de la Louise Brooks încoace. 🙂

MissFisher

Stilul ei vestimentar este unul desăvârșit.  Kimono-uri flapper chic, rochiile cu mărgele, broșele bijuterii și pălăriile cloche, fac din Miss Fisher, unul din cele mai bine îmbrăcte personaje din serialele TV.  Dincolo de interioarele somptuoase și hainele remarcabile există și mesaje feministe majore.

Îmi place chimia dintre ea și inspectorul Jack Robinson. Deși la început el o vede ca pe femeia bogată, care își pierde timpul cu un hobby, ajunge să realizeze că în ciuda tacticilor ei neortodoxe- flirt, deghizare in diferite persoanje pentru a desluși crime – Miss Fisher este un detectiv cu instincte bune.

Nu sunt o fană a serialelor TV, însă Miss Fisher’s Murder Mysteries, m-a cucerit odată ce am descoperit paradisul  fantezist al pieselor vestimentare din secolul XIX.  She got my at flapper kimono :))