După atâtea confuzii era timpul să explic ce face un stilist, un fashion stylist. 🙂
Un stilist nu face haine și nici nu tunde :)), hairdresser-ul/ hairstylist-ul tunde și coafează părul.
Stilistul, în schimb, decide ce poartă un model sau o persoană, și modul în care o poartă. Principalele roluri ale unui stilist pot fi, în esență, defalcate în câteva categorii:
– editorial de styling/ styling pentru ședințe foto
– consultanță de brand
– celebrity styling
În cadrul unei ședințe foto, stilistul alege hainele, accesoriile și/sau look-ul general al modelului pentru ședința respectivă. La o ședință foto pentru o revistă, stilistul poate să primească câteva direcții legate de temă (culori primăvară-vară, animal print, etc…) și în unele cazuri brand-urile care trebuie prezentate. Înainte de a alege hainele, contactează agețiile de PR care se ocupă de magazine, showroom-urile sau direct magazinele pentru a putea lua hainele. Apoi merge în magazine și alege hainele.
În ziua shooting-ului , stilistul trebuie să se asigure că hainele sunt curate, călcate și totodată este responsabil pentru aranjarea ținutelor în timpul ședinței foto. Este ziua în care aș vrea să am sute de mâini ca să pot căra toate lucrurile.
Styling-ul imlpică și “stilul” ținutei: tricoul pe jumătate ascuns, șosetele așezate mai sus sau mai jos de gleznă, colierul deasupra bluzei…Toate acestea sunt elemente foarte importante în cadrul unui shooting.
Echipa este un alt factor important într-o ședință foto…fotograful, hairstylist-ul, make-up artistul și modelul. Între ei trebuie să existe o bună comunicare pentru ca shooting-ul să iasă bine.
Următoarea curiozitate este aceea cum poți să devii stilist.
În România nu există o facultate care să te ajute să ajungi stilist și nici oameni :)Poți să urmezi cursurile Dallesgo, să fii ambițios, să ai răbdare și putere de muncă :))
Primii pași în cariera de stilist sunt creearea unui portofoliu, experiența și contactele. De asemenea trebuie să ai un ochi bun iar lucrul ăsta nu poate fi predat la nici o școală.
Mă număr printre norocoșii care și-au transformat pasiunea în job și chiar dacă  există și momente mai grele, îmi amintesc  mereu de lucrul care îmi face inima să tresară de bucurie și o iau mereu de la capăt. 🙂
Style on & do everything that makes your heart smile!

1

 

2